min sista godisbit.

Usch, nu är det så grått och trist ute att jag fick tända lampan, ujujuj. Tur att jag jobbat hela dan så jag slipper se eländet. hade en väldigt givande dag på jobbet, de tre första timmarna ägnade åt utbildning inom Säkerhet På Arbetsplatsen. Jag var inte så nervös för alla risker som rablades upp idag, tills just idag, nu vet man allt som kan hända och har hänt på diverse andra platser så nu gäller det att hålla ögonen öppna och inte stoppa huvudet i sanden. Lite lärde jag mig allt i alla fall, fast det kändes precis som att sitta i skolbänken igen med anteckningar och allt.Idag tar jag också min sista godisbit! From. imorgon och fram till jul ska jag hålla mig ifrån den extra sockerkicken som jag verkligen inte behöver. Förhoppningsvis får det mig att må bättre och bli piggare utan allt det onödiga sockret. Kommer även bli nerskärningar på annat. T.ex. glass får bara ätas på helg osv. Får se hur det går :)Lägenhetsjagandet går otroligt långsamt, men nu har min nya säng kommit hem så nu måste jag hitta nånstans att ställa den  :)- för FAAN!

höst på min planet.

Spenderat hel morgonen åt att putsa fönster, damma, torka, duscha blommor, skaka sängkläder, dammsuga, torka lite till, putsat och fejat och nu är det äntligen rent. Jag är inte den som städar överdrivet ofta, det får gärna bli cirka två centimeter damm innan jag tar tag i det. Men nu hade tvätthögen vuxit, tavlan inte kommit upp på väggen än och mamma tjatat för tusende gången så nu var det nog dags. Och jag är nog riktigt nöjd över resultatet. Fast jag vet att mamsen kommer slänga ur sig den kommentaren att jag bara städat för hon varit/är arg på mig och inte alls klappa mig på axlen och säga att jag minsann varit effektiv. Den relationen existerar liksom inte här, tyvärr, därav känner jag mig mest misslyckad med allt jag gör. Även en sån sak som dammsugning. . . .


Kan meddela att förkylningen blivit bättre, nu sitter det mest på rösten som tappar lite då och då vilket är spännande eftersom jag jobbar med den. Tes hade visst blivit lite smittad hon med men vad annars när hon umgås med två smittbärande vänner?  Men det hindrade oss inte från att kolla in lite innebandy igår, resultatet blev inte det bästa men roligt hade vi ändå och det var ju  kul att äntligen få se lite vad mannen jobbar med.

Nej, nu måste jag kolla in lite Days Of Our Lives :)


-3021

dr. drake ramoret.

Stina snorar på, och jobbar med för den delen. Inte det bästa för hälsan kanske, varken min eller kundernas. Men om jag ska fortsätta få min fetinglön så är det bäst att jag håller i även i mina sjukdagar. Tur att Friends, godis och sms finns under den tiden man vilar upp sig hemma. Ska spendera lite tid med han som förmodligen smittade mig från början i helgen, det borde få tiden att gå lite fortare. Ska även hinna med min 48.an vän, hon som drar til Norge any time soon.

-ps. frida, vi får ses nästa vecka när jag förmodligen mår bättre, du kan ju meddela din fritid så att säga :)

-whiskey är inte bra för hälsan, men uj vilka under den gör mer rösten!

bästa medicinen.

   
Skippar kören ikväll, ska istället kurera mig med ovanstående :)

tisdag.

Idag är jag sjuk, det värker i hela kroppen och halsen svider. Härligt härligt. Men måste ändå skjutsa in min bror till Vimmerby och vänta på honom där i 40 minuter. Ska nog passa på att gå och kolla efter en bärbar dator. Eftersom jag inte hört nåt om lägenheten får jag väl spendera min fetinglön på något annat :)

måndag.

Snart ska jag ha ett litet minispa för att göra mig redo för en kvälls jobbande, ska bli skönt. Är fortfarande hängig efter helgen och känner en förkylning vara på väg som heter duga. Så nu ska det skrubbas och skrapas och klappas. Hoppas på en upplyftande känsla.

-älskar mina babes som bryr sig om mig, ni är underbara!

telefonterror.

Lars svarar efter en signal med ett sätt att säga hej som bara Lars kan, sen kommer kommentaren som värmde hjärtat direkt: Jag har ju väntat hela dagen på att du ska ringa! Och jag tappar självklart fokus när jag får se en ekorre sitta mitt på vägen, men jag tror jag lyckades förklara läget för han ändå. Alltid gott att prata med Lars.

Tes däremot hade nog telefonen på ljudlös ;) men bättre lyssnare får ni leta efter, helt coollugn och förstående. Min lilla Norgebrutta som jag snart får nöja mig med att maila till. Men å andra sidan skriver jag bättre än jag pratar så det löser sig nog det med.


Hösten är ingen bra årstid för mig, bristen på sol och värme får mig att falla ihop direkt. Man får liksom mer tid över att fundera och tänka ut saker som man egentligen nog skulle må bäst av att glömma bort. För ett år sen blev min höst ett enda stort klimax, allt sprack, inget funkade och jag var på bristningsgränsen. Jag fick inte lämnas ensam hemma och det hölls ständigt ett extra vakande öga över mig. Jag jobbade bort mycket av min tid november till nån gång under våren. Sen började det vända sakta men säkert fick jag ett liv igen med bara mindre missöden. Sommaren har varit underbar, jag har skrattat och levt livet med mina vänner och bara haft det helt underbart. Jag träffade också Han med stort H, och det har varit en spännande upplevelse. En upplevelse som jag hoppas ska få fortsätta, att trots att  jag även denna höst fått vara med om motgångar så hoppas jag att det inte stannar här, att vi ger upp bara för ett beslut som någon gång var tvunget att tas. Mina känslor är starkare än så, annars hade jag inte mått som jag mår i skrivandets stund.
Jag hatar verkligen hösten, allt blir så mycket mörkare då och minsta lilla motgång växer och blir ett väldigt problem. Men den här gången ska jag vara stark och våga stå upp för den jag är och det jag tror på, oss.

-det här är brustna hjärtans höst

en stina på små gråa regnfyllda moln.

Tog ut glädjen i förskott, poff sa det bara, sen kom regnet och allt det gråa.
Fan, när allt var så bra, när kroppen bara skuttade fram och hjärnan signalerade grönt ljus.
Påminn mig om att aldrig mera, aldrig ta ut glädjen i förskott.

-i shall never fall in love again.

loveflowers.

Slänger in en text här till en sång som jag riktigt ryser av. Framförs av Loveflowers, bandet som vi körade bakom om ni minns.

Ensam jag står

Musik, text och arr. M.Greiffe/L.Thörner


Har jag förlorat dig för tid och rum

eller för stunden

Jag måste veta vart du styr din väg

känner mig bunden

Men du ger mig inte vad jag vill ha

vägrar att tala

Jag känner tårarna som väller fram

känslorna svala


Jag vet att du vet hur ensam jag står

Här är jag och jag behöver en hand


Har inte trott att jag var nånting att ha

älska och famna

Kan du förstå jag blivit sviken förr

känt smärtan att ramla

Att söka ro i allting som förut skett

håller mig vaken

Trots all din ömhet allt det du har gett

står jag här naken


Jag vet att du vet hur ensam jag står

Här är jag och jag behöver en hand


Har jag förlorat dig för tid och rum

eller för stunden

Jag måste veta vart du styr din väg

känner mig bunden

Kan du förstå jag blivit sviken förr

känt smärtan att ramla

Har inte trott att jag var nånting att ha

älska och famna


Jag vet att du vet hur ensam jag står

Här är jag och jag behöver en hand


Här är jag och jag behöver en hand...

en stina på små rosa moln.

Igår var en helt underbar dag med två helt underbara vänner, Malin och Janna made my day i Linköping. Träffas ju inte så ofta så det blir helt enkelt en upplevelse varje gång. Och åka tåg är ju inte helt fel det heller, bara sitta och slappna av och se världen utanför svischa förbi. Och sen skratta lite i smyg åt mannen mittemot som sitter med sin franska parlör och gestikulerar för sig själv, och att killen brevid efter en sida i sin fina dyra universitetsbok somnar  =)

Sen blev det en tur upp till karlen som lyckats få bihåleinflammation, härligt härligt. Och han klagar ju apsolut inte, nejdå, hrm . . . Väntar nu på att middagen ska bli färdig så jag kan åka dit igen och bara vara och ha det mysigt en helt ledig lördagkväll.

Mamma och jag tog oss en tur runt bygden idag, Smaka på Tjust, jag var ju tvungen att äntligen få smaka på kalvdans som mamma lovordat så många gånger, inte för att det smakade så mycket men det var ju inte äckligt heller. Men vi har verkligen smakat idag, samarin nästa =)

-fluffigt värre

storgatan 48 och snart, kanske, också storgatan 81.

Imorgon blir det sedvanlig fika med Tes på 48:an. Vi är hyllade stammisar på det stället. Måste också planeras lite för helgen, det är lite oklart nu vad som händer, när, varför och med vem.

-inte att förglömma, storgatan 15


finaste bilden som tagits på länge.


som en fisk i en skål.

Simmar bara runt, runt, runt och slår ibland in i väggen då jag försöker ta mig ut ur glasskålen som kallas mitt liv. Just nu känns det så. Allt går bara runt i samma gamla vanliga spår. Mina försök till spontanitet grusas oftast och de spontana upplevelser jag har är det nån annan som kommit på. Jag är som en liten guldfisk som guppar omkring och gapar för sig själv, försöker prata men ingen hör så ingen kan lyssna. . .

En fisk i en skål


Som en fisk i en skål
simmar jag runt och tittar på
hur du står ensam som jag
du är du och jag är jag

Du var vacker jag var ung
och skålen sprack för en sekund
i paradisets vattenfall
plaskar vi runt

Och om någon skulle älska mej
och tycka jag var bra
då är han en idiot som inte är nånting att ha
så tror jag att du mumlar i ditt akvarium
men ingenting hörs när du rör din vackra röda mun

Numera tackar alla nej
till det dom har säger man hej
till nån på stan glor dom som fan

och tror man är jan banan narkoman

Men du är en idiot
som Groucho Marx när han blev vald till ledamot
i nån fin klubb men han sa nej
jag vill inte va med i nånting som släpper in en sån som mej

Och om någon skulle älska mej
och tycka jag var bra
då är han en idiot som inte är nånting att ha
så tror jag att du mumlar i ditt akvarium
men ingenting hörs när du rör din vackra röda mun

Stefan Sundström

när det enda man kommer ihåg från en utekväll är pommes.

Nja kanske inte riktigt men nästan. Små fragment av hårnålar, pimpning av min bak, tes blodiga knän som resulterade i att mina vita byxor fick sig en törn och egentligen en massa annat som jag bara inte kan sätta tungan på. Men vad gör det, jag vet så långt att kvällen med Pau och Tes var väldigt lyckad och vi hade mycket roligt.


att det ska vara så svårt.

Jag borde inte vara ledig hela dagar, det suger hejdlöst, ingen annan är ju ledig en torsdag! Hur har dagen sett ut då undrar ni, jo den har varit mörk ska ni veta. Började när mamma och jag tog oss ut i skogen på svampjakt, självklart öppnar sig himlen när vi hittat det rikaste stället, när vi kommer hem visar det sig att jag får den ärofyllda uppgiften att rensa så nu ser jag ut som en kedjerökare som inte fimpat på 20 år.
Problem nummer två infinner sig när mamma börjar jobba och jag lämnas ensam hemma, inget fel i det förutom att jag slappar till ordentligt och sover mellan 14.00-16.00, äter kollar på one tree hill och sen somnar igen för att sakta men säkert vakna till framåt nu.
En hel dag bara poff!
Det värsta är att jag hunnit med att gå igenom 70 saker i huvudet på den lilla tid jag varit vaken idag också, trodde jag skulle slippa allt grubbleri för en dag men nejdå, det är som att mitt huvud har en slags konspiration mot mig och aldrig låter mig slappna av. Det är kören, det är jobbet, det är motion, det är den lilla lycka jag har i mitt liv just nu, det är mina jeans som fortfarande inte är upplagda, det är pyjamas, det är fucking jävla hela världen som måste snurras i huvudet!
Kan nån snälla slå mig på käften så jag vaknar?!

urk kanal 5 ni borde skämmas!

Jag är inbiten tvfantast, inget jag skäms för, så igår bänkade mamma och jag oss framför tvn för att kolla in tvpriset kristallen på kanal 5. Men usch! Det var helt klart det sämsta vi sett på länge! Dåliga skämt inga bra sketcher tradiga reklamuppehåll och noll underhållning. Det enda som var lite positivt jar Jessicas klänning, hur fin som helst men vem, VEM sätter på en liten söt urgullig klänning och matchar den med alldeles för höga klackar på en tjej som redan är lång!? Nej det var verkligen ett bottennapp, inte ens Babben som jag annars älskar kändes naturlig igår.

Vem skrev manus?!


lyssnar caj karlsson och njuter depressionen.

just nu känner jag mig: värdelös, oduglig, opigg, ensam, kall, äckligt chokladsugen, onetrehillberoende, lycklig, sne, bortglömd, utanför, kvar, fruktansvärt sjungsugen, som en lite obetydlig stjärna på himlen bland alla de stora, solberoende, stressad, schemagalen, helt enkelt smått deprimerad och besviken på livet i största allmänhet. . .   

kom inte och säg att det inte finns några elefanter!

Tes och jag har varit på cirkus, helt barnlösa och med ett glatt humör satte vi oss i det stora tältet och bara mös!
Vi har nu också sagt hejdå tills nästa gång vi ses, förmodligen då jag måste ta mig hela vägen till Norge, men det gör jag så gärna. Du kanske hittar en lika fin gata där som vi kan vandra upp och ner.

Snart ska jag börja göra mig iordning för att åka till V-vik på releaseparty! Japp det är precis som det låter, helcoolt :) några av oss töser i kören var nämligen med och doade bakom ett band på en av deras låtar och nu ska skivan släppas. Mycket trevligt. Kolla gärna in deras hemsida: loveflowers.se. Mycket bra musiker.


upptagen.

Inte för att låta helt upp i skyarna men jag har varit busy busy busy den senaste tiden.

Vi börja sakta med fredagen som bötjade på jobbet där det var kaos som vanligt men eftersom jag visste vart kvällen skulle bära så kunde jag helt klart stå ut med det. Mina underbara vänner mötte upp och vi tog oss sakta, men högljutt enligt vissa, upp mot H där vi spenderade kvällen med lite Carola, wii spelande och att få Jossa hår att stå rakt upp. Vi blev också liggandes i sängen ett tag där det diskuterades kvinnliga funktioner och Nicoles framtida jobb bla. Det blev en helt underbar kväll som avslutades på Harrys med många skratt.

Lördagen fortsattes på jobbet där jag kämpade hårt i fem timmar då jag inte sovit så där jättegott under natten. Vidare tog jag mig hem iaf för att umgås med delar av släkten under det årliga kräftupptagningskalaset. Mycket bus och god mat blev det som vanligt när vi slår våra kloka Petterssonshuvuden ihop =)

Under söndagen hann jag med körsång, ett låångt samtal, Henningtid, jobb och så lite mera Henningtid. . för att ha varit en hektisk helg var jag faktiskt riktigt på topp =)
Dock inte lika mycket på topp då måndagmorgonen startades kl.600 med inventering på jobbet, kom hem, sov två timmar, åkte och jobbade igen. Det förklarar varför jag sov hela tisdagen . . . .

Uppdaterade?