solidariteten i vimmerby.

Kollade in en liten dokumentär om vår stad häromdan, alla har lovordat denna man som kommit för att prata om solidaritet.
I tidningen får man läsa att han för det första knappt varit välkommen till olika inrättningar i staden och där börjar mitt intresse att svalna. På så sätt tror jag att filmaren missat mycket av vad Vimmerby egentligen handlar om nuförtiden. Det pratas om omtanke och kärlek att Vimmerby är ett lugnt samhälle där alla ställer upp för varandra. Nånstans där undrar jag om mannen verkligen varit i Vimmerby. Staden där skolbarn och äldre inte längre får äta lagad mat utan ska leva på uppvärmd mat som förvaras i en stor kyl nånstans i kommunen. Staden där vi dagligen får läsa om våld, hot och stölder, våldtäktsförsök och bilburna ligister.
Vimmerby är en stad precis som alla andra, vi är inte på nåt sätt snällare bara för att Sveriges största sagotant bott här. Vimmerby ska inte på nåt vis kallas för barnens stad för det är inte mycket som görs just för barnen. Det görs inte mycket för någon. Så njae kära filmare jag kan inte hålla med dig i allt du säger. Visst finns det eldsjälar i staden men dom fick du ju inte ens träffa och där började jag i alla fall förstå att solidaritet nog inte existerar i så stor utsträckning i Vimmerby.

solida´risk, som känner samhörighet med och vill stödja och hjälpa andra människor (särskilt sådana som tillhör den egna gruppen); som har gemensamt och lika ansvar (för t.ex. en skuld; om företag, låntagare e.d.).

 

Källa: ne.sefröken duktig.

Idag steg jag upp ur sängen och hade ingen aning om vad jag skulle göra med min dag, så nu har jag bakat kakor. Tre sorters för att vara exakt. Så nu finns det fikabröd i frysen, välkomna ;)
Älskling har varit duktig och slängt skräp och haft sig så nu ska han ägna sin lediga dag åt att städa bilen också :) kan behövas, fiskegrejer, båtgrejer, verktyg, kläder you name it! Sen skulle han visst frysa ner ca 10kg kräftor också som blev helgens skörd, mums måste bli en kräftätardag snart :)

I alle fall ska jag nu ägna mina sista timmar innan jobbet åt att gå igenom lite kort, behövs.

Hoppas alla haft en trevlig helg förresten jag har jobbat så här har det inte hänt så mycket, fick mina efterlängtade tacos i lördags mumma! Det är väl det bästa på hela helgen typ. Ja och så då Icafesten i fredags mycket trevligt, vann servettringar på lotteriet, och Johanna jag ska använda dom till servetter ;) ifall det är oklart nånstans ;) haha.
 
Ska också tillägna en låt till mina kära tjejer som var med hos A i fredags ;)Och så helgens dummaste kommentar:
Måste vi stå upp?!

Va kul det är när folk inte tror man hör  . . ^^

Nej puss på er vänner och ovänner ;)

tanten från p1.

Ja häromdan lyssnade jag på p3 när jag pysslade i köket. Programmet som var i sändning hade fått ett tips om att lyssna på dagens Ring p1 och detta var vad de fick höra.
Asså jag säger då det vilka bekymmer folk kan ha!
Kan inte se nåt logiskt tänkande i tantens utfarande överhuvudtaget och det faktum att hon inte kan ta en diskussion om ämnet med programledaren visar på okunskap då hon kör sitt race och vill inte ens tänka på att hon kan ha fel.
Blir så trött på folk ibland!


comhemkatten.

Nån mer än jag som dör av skratt av kattens uttryck när han ser en ComHemreklam?
Hahaha, blir lika full i skratt varje gång :)
*fniss*


IKEA.

Igår skulle jag och min mor vara i skogen, mjo vi var lite i skogen men vi blev mycket blöta. Jag fick en trevlig dag hemma hos päronen. Mest garvade jag åt min något klantige bror som tappat mobilen i hydralolja. .hahaha! Typ tredje gången han tappar den i nåt så nu köpte han en ny :) Och så lagade mamma god mat, potatismos i ugnen med kräftstjärtar och goa grejer.

Idag gjorde jag och Mikkis Ikano och Ikea osäkert, tittade på massa fint. Blev lite kläder och två par stövlar med hem ;) Lite smått från Ikea med, de stora grejerna tar jag och älsk på tisdag när vi åker till Jönköping.
Åh vad kul det var och gå och filura med Mikkis igen, hehe mycket och filura på nu jue ;)
Tråkigt var ju vädret men eftersom Ms pappa lärt henne att leta efter parkeringar nära ingången behövde vi inte springa så långt :)

Imorgon är det ICAfest behöver jag säga mer?


puss sötisar

säg bara åt vilket håll jag ska springa.

Helgen har varit skön, trots arbete på lördagen blev den helt okej.
I fredags hälsade Johanna och Anette på och fikade en stund. Johanna var nyfiken på vårat boende och Anette skulle köpa min gamla spegel. Så nu har vi en sak mindre i förrådet ;) Var ett mycket trevligt besök måste jag säga. Kvällsmaten blev vår fina kräftpasta som avnjöts på balkongen, mysigt värre. Gjorde oss även en fiin blåbärspaj, mumma.

Lördagen handlade som sagt om jobb, och har väl haft bättre dagar på stället för i lördags sket sig mycket. Först la avloppet helt av i brödavdelningen så jag fick torka och skura som en idiot. Sen hade en beställning blivit fel, fan när sånt händer men vi löste det L, A och jag. Men det gjorde visst ingen större nytta men vi gjorde i alla fall så gott vi kunde. När jag kom hem hade Jocke startat grillen och bjöd på spett med klyftisar och bea + en massa annat gott och resterna av pajen till efterrätt. Gu så gött det var att sitta på balkongen och äta och dricka lite gott. Vi måste säga att vi har det rätt bra :)

Söndagen befann vi oss i skogen tills det värsta regnet kom med svampkorgen och blåbärskrukan, vi fick ihop lite. Och shit vad mycket godare en ostmacka är i skogen ;)
Vi begav oss hemåt för lite rensning sen bjöd mamma på mat hemma i hålet. Var skönt att få komma hem och prata av sig lite efter veckans bravader. Vi kollade även läget i lingonskogen men dom får vi nog vänta med. Dock ska jag hem och plocka blåbär nu i veckan.

Vi drog till skogen igår med :) hehe, terapiarbete kallar jag det :) men man blir lite skraj när jocke helt plötsligt säger att:
-här har det gått en stor älg. . .(japp färska spår i mossan)
-okej men säg bara åt vilket håll jag ska springa om han visar sig
-ja jag har inte riktigt bestämt mig själv än. .

oops!

I alla fall verkar det som veckan är fullspäckad igen. . . .men det blir nog bra det med.

Ha det gott

för att citera malin: blä!

Denna vecka har bara innehålit konstiga och tråkiga besked.
Så min lediga dag ska ägnas åt att städa bort alla oroligheter i magen och få lite besök av goda vänner.

Hoppas alla får en trevlig helg.

kram


man vaknar upp.

Min morgonrutin är för tillfället att äta frukost och läsa tidningen, men jag tror snart jag bojkottar läsningen då dödsannonserna aviserar att människor i min egen ålder valt att avsluta sina liv. Jag pallar inte längre. Även om inte dessa stått en nära vet man ändå vem det är, man ser ett ansikte framför sig hör deras röst. Tankarna snurrar i huvudet, man tänker på familj, släkt och nära vänner. Det finns nog inga svar på varför så därför ställer jag inte den frågan utan får bara vuxet se till människans lilla egna sätt att styra sinne och känsla.
-för alla dom

gubbkalas.

Igår firade vi min kära fars 60årsdag. Han blev mycket glad över sin present. Han och mamma fick ett förstorat och inramat foto på mig och min bror som tagits på Thornbergs och av Jocke fick han en flaska Bornholmsöl och trisslotter :) trevligt kalas med fina släkten och några myggbett rikare :)

Idag sov jag halva dan, sjukt seg. Sen blev det några timmars jobb, fick lite gjort där med kan ni tänka er. Jocke kom och hämtade mig och vi köpte pizza på vägen hem. Lite dåligt samvete jag har nu då Jocke sparade halva sin pizza och jag slukade min på bara några sekunder. Men han ska visst ha till matlådan imorn och han sa att han redan ätit massa bullar så han var mätt :)

Så nu ska jag kvida i magplågor på soffan en stund och tänka positiva tankar så jag pallar joggingen imorn . .


love u bitches!

papsen 60.

Idag fyller min far 60, ujujuj.
Kalaset går av stapeln imorn och det ska bli kul och träffa släkten igen.
Så grattis papsen!

när hemmafrun rymmer.

Den här veckan har varit en sån vecka då mina käre sambos och mina arbetstider har krockat lite. Det har resulterat i att den manliga parten dragit iväg efter jobbet till sin båt och jag kommit hem till en tom lägenhet med 4-5 matlådor i diskhon tillsammans med sjukt mycket frukostskålar eftersom det vi levt på dessa dagar varit frukost och mat på jobbet. Men men, den kvinnliga parten är ju ledig imorgon så då får det skuras och veckohandlas, faktiskt skönast att pula lite själv.

Nej nog om sambolivet. Hade tänkt ta en promme efter jobbet men verkar som om regnet är på g så tar igen det på morgonjoggen imorn istället. Var ute i morse och det gick som på räls ;) känns skönt att röra på fläsket och få igång flåset. Pallar inte vara soffpotatis jämt, rör på mig regelbundet för att inte behöva dieta som en idiot. Man ska njuta av livet med och inte leva på pulver.

Hej hopp diska vare :)

bevis.

Eftersom inte etiketten var bevis nog eller det faktum att jag LOVADE att jag plockat upp äppelmunkar där äppelmunkarna ska ligga och vise versa med vaniljmunkarna fick jag ta till drastiska metoder. Tydligen hade det varit så att det inte varit äppelmunkar i påsen sist och jag försökte förklara att det plockas i grejerna av andra och ibland hamnar det fel.

-men det där är ju en med äpple (pekar på vaniljmunkarna)
-nej det är vanilj
-hur kan du vara säker på det
-ja jag fyllde på med vanilj förut
-jaså
-ja jag kan dela på den så får du se

vad tror ni det var för munk?

VANILJ!

In your face tänkte jag.

-då får du ta fyra äpple åt mig
-ja men visst
-och är det fel kommer jag tillbaka!

Gör man nån gång nånting rätt?


en torktumlare på glid.

Solen skiner och tvättkorgen svämmar över, nåt vettigt kan man väl plussa ihop dom två till?
Tvätta kanske? Är jag på rätt spår?
Tror det, får nog flänga tag i översvämmningen och göre nåt vettigt av ett.
Hoppas lite på att det också är okej att skippa kvällspromenaden för att titta på reprisen på Cougar Town : . . :)
Får fundera på den ;)-det var en väldigt god cupcake

dinosaurierna dog ut för 60miljoner år sedan räknat från torsdag.

Jag är paranoid, har alltid varit kommer alltid vara. Jag tror alltid folk gaddar ihop sig mot mig och ibland har jag faktiskt rätta skäl att anta det. Men ibland är det oftast mitt eget huvud som spelar mig ett spratt. Kan vara skönt då det första alternativet faktiskt sårar väldigt mycket.
Oftast inser man att vänner man tror man har egentligen inte är av större vikt då de förmodligen bara trasslar till ett förrän. Jaja, skönt att veta att ens nära vänner tycker om en för den man är.

Nej nu ska jag lämna konstigheterna bakom och slappa framför tvn. Imorn är det dags att skene igen!

puss


det här med frukost. . .

Idag är det jag som gick upp först, är det då meningen att jag ska ställa mig och blanda ihop en lika fin frulost som jag fick förra veckan? Hm . . ? Aja, ska nog slica upp lite frukt till oss i alle fall, nån lyx.

Ska se om jag får upp slöfocken snart med, vill ner til Expert och köpa min nya telefon! Jag har fallit för grupptrycket, ska köpa en X10mini . . hehe som alle andre jue! Men det är en bra telefon till hyffsat pris så varför inte slå till!

Jocke ska ha grabbkväll här idag  , , så jag drar hem till mamma i eftermiddag och blir bortskämd med kantarellplockning och middag. Kan inte bli bättre, får se hur det behandlat mitt kära boende när jag kommer hem ikväll . . ujujuj ;)

Nej frukost med färsk frukt vare, har lite ananas och kiwi på lager, mums,

ha en fin lördag alla!

kram

De fina blommorna, hoppas de håller länge!

dsc00318 (MMS)

De fina blommorna, hoppas de håller länge!


13.00

Jag slutade idag 13.00 efter en ganska lugn dag, otroligt nog, och tog helg. Eller ja först käkade jag lite lunch på jobbet för det trevliga sällskapet skull sen blev de en fika på stan med Mikkis. Tog sen kundvagnen och spinnade loss lite på I C A city och fick beröm för min fina ordning i vagen, tack Anna ;), och shoppade en massa godsaker. Väl hemkommen fixade jag med lite blommor jag köpt, Ingela hade fått hem JÄTTEfina stora rosor så de står nu här hemma i en vas. Blev också en tacopaj som blev mycket god. Så nu fick Jocke ta disken, moahahaha :)

Hämtade ut paket från Ellos idag me, bara vinterkläder, koftor och sånt, känns lite konstigt men fina grejer vare ;) Väntar nu på HMpaketet som lär komma nästa vecka, underbart nu måste jag bara gå igenom den befintliga garderoben och slänga lite :) ger bort mycket gammalt till Erikshjälpen bra att nån annan får användning fört.

Så är den stundande helgen här, blir kräftätande imorn vilket jag ser fram emot, sen får vi se vad som händer !Ska mina vänner hitte på?

puss

träningsvärk.

Finns det nåt skönare än träningsverk?!
I alle fall när den sitter i bena, älskart.
BLivit två mornar nu med jogg och promme, riktigt skönt måste jag säga.
Går upp med Jocke och springer med han till jobbet när han cyklar sen går jag en bit hem i rask takt, mycket nice. Går sen och lägger mig en stund och sover en timme till typ framför tvn, ännu skönare ;)
Och på det en riktigt ordentlige frukost då jag jobbat upp en lagom hunger på morgonkvisten!

Hoppas Jocke fortsätter peppa mig nu så det sitter i tills snön kommer ;)

Så släng på er gympadojorna och ge er ut!


söndagskväll.

Avverkat en helgs arbete, inte fel. Money it is. Och haha min blonda hjärna har nog jobbat lite för hårt då jag tittat fel på schemat så det ryker, trodde måndagens pass var 6.30-14.00, icke börjar inte förrän 15.00 och kör till 22.00. Sköönt jue! Men ska upp med Jocke imorn och ta min morgonpromme/jogg när han cyklar till jobbet. 

Bästaste ♥ hade igår lagat världens frukost när jag kom upp lite senare än han ;) kokt ägg, bakat scones, frukt och grönsaker, fil, juice you name it! Mums värre, höll mig mätt hele dan! Fast som sagt, senare på kvällen fick jag i mig lite färsk pasta med kräftsås och rödvin me på balkonginen, gu så gött!

Som sagt en ny vecka på framfart, jobbar fyra dar sen är det ledig helg som gäller, får se vad som händer på fredag på lördag kommer i alla fall Jockes kompisar hit en sväng får se om töserna hänger med också :)

Hopp hopp, spejar lite på Spotify och letar go musik, tips nån? Just nu regnar tonerna från Kanye West ner på mig, inte fel.