vi på ica tänker just nu bara på bröst.

Här har ni ICAs nya reklam, måste säga att jag är stolt att jobba på ett företag som kan göra dessa reklamfilmer utan att blinka.

Nu har man kommit hem från ICAskolan 2009. Jag åker gärna tillbaka, vi har haft såå roligt och verkligen lärt oss nya grejer. Nu ska vi utveckla avdelningen ordentligt och jobba på våra rutiner.
Har lyckats fylla frysen med bröd och bullar :) så nu är det bara att komma på fika :)

Har kört hela vägen från Örebro så nu är jag lite mör i kroppen, mys i soffan som gäller sen sova tills jag ska jobba imorgon. Jag har tur som jobbar kvällen för då slipper jag inventeringen som börjar vid 6 (!). Inget ont om inventering det är kul men pensionärerna har inte så stor koll så det de räknat får man oftast räkna om.

Nej nu ska jag mysa med älskling sen är det säsong sex av greys som gäller.
Vem dör, Izzie eller O'Malley?

Btw. vickan jag tror också det är Susann han gifter sig med ;) eller hoppas i alla fall :)


Ha't bra sötnosar!

desperata hemmafruar.

Hatar när repriser går, vill ju veta NU vem Mike valde att gifta sig med. . !! Men får nöja mig med det, eller House kanske, mm det får funka.

Blev potatisgnocchi med bacon, broccoli och svamp i krämig sås och ett glas vitt till det, smakade gott men sved lite i plånkan, men va f'n man bor inte på fina hotell så ofta.

Imorgon är sista kursen då ska vi baka bullar :) idag har vi bakat matbröd och hela magen är full av kolhydrater. Blir att springa av sig dom när man kommer hem.

Nej nu ska jag krypa ner i en otroligt skön säng och sova, upp tidigt imorgon. Ska bli skönt att komma iväg skapligt imorgon. Hem ljuva hem ni vet :)


sov sött sötnosar

dag ett.

Då var den avklarad kursdag ett. Har gått som smort antecknat och bakat för glatta livet. Inger och jag har ju lite försprång då vi redan har all denna utrustning och sortiment i vår avdelning, de andra ska få detta. Så vi rockar :)

Nu ska det hoppas in i duschen sen är ett bord bokat här på hotellet för mat, bättre än donkan. Får se om man passar in bland alla kostymnissar, de äter till och med frukost i kostymen . . .

Saknar mannen lite, han är hemma i Djursdala och busar, hoppas han hör av sig angående buset. . .mm, här händer det grejer.



puss

frukost is tha shit!

Hotellfrukost slår väl allt!
Mycket mat mycket gott :)
Till och med jag som inte är en stor frukostätare fick i mig idag.
Nu förbereds det för dagen. Är faktiskt relativt pigg, sov gott inatt.
Så nu ska det bytas om och packas material sen drar vi till kursdag nr1 på ICAskolan.

Ha det gott under dagen vänner

nattinatti.

Nu har man gjort sig färdig för natten.
Blev Donkan idag, snabbt och bra :) så nu är man mätt i magen och redo för sängen.
Sagt godnatt till pojken också, saknar han massa just nu.
Imorgon blir ett späckat schema: brödkoncept, bakning, avsmakning, rutiner och ekonomi bla.

Så nu säger jag godnatt från Örebro!

nattinatti

at scandic örebro.

Då var vi framme, det har gått relativt bra förutom att vi först körde förbi hotellet utan att se det :)
Men nu är vi här, nätet funkar och tvn har massa kanaler vilket kommer underlätta min vistelse här. Jag hatar att sova ensam borta hemifrån. Usch. Men nu har jag tidsfördriv.

Ska försöka få tag på Inger så ska vi gå och äta en bit.

puss

nerpackad.

Nu ska jag packa ner datorn. Ska bo på Scandic och där får man surfa trådlöst gratis. Det gillar vi.
Som vanligt tar man med sig för mycket grejer men vad göra? Det som tar mest plats är arbetskläderna.
Ska äta liet lunch och vänta på Inger vars bil vi ska åka.

Så bye bye så länge så hörs vi kanske ikväll!


SATC och frukost

Kan det bli bättre?

Efter frukosten ska jag hoppa in i duschen sen ut på stan och jaga mig ett par gympadojor, har seriöst inga bra att ha. Måste åka till Västervik snart och inhandla nya höstskor med!

Hej hopp hörs sen!


parlamentet med robert

Skidor på sporten så älsk bytte till parlamentet en stund och tur var det för allas älskling Robert Gustavsson var med, och Tony Irving. Självklart gjorde han sin sjukt kul imitation och tog en svängom med han :)


Bilder från igår






jessica.

Helt plötsligt hoppade en coment från Jessica in på min blogg. Ingen jag känner men hon gör fina bloggdesign och tar finfina kort :) Hon gör vissa grejer gratis och denna är en sådan. Nu ska jag pyssla lite ;)
tack.


äntligen soffan!

Nu har jag jobbat färdigt denna vecka och imorgon ska jag på't igen. Dock i Örebro, och inte jobb egentligen utan utbildning men men. Är helt slut efter denna helgen! Men tiden har gått fort vilket är skönt.
Nu slappar jag i soffan med SATC och vila mig lite. Tänkte laga lite söndagsmiddag sen tills Jocke kommer hem från sista fotbollsmatchen för säsongen. Ugnsbakad kyckling med mangosallad och klyftpotatis. Mums.

Var hos fina Emma igårkväll och lekte lite :) blev lite GH och Singstar, inte fel. Lite pratstunder och annat skoj.
Bilder kommer senare.

Nej nu måste jag sova lite. Kände för en liten uppdate bara :)

puss

hemma bäst.

Igår var jag hemma hos mamma, och även att det inte var någon hemma när jag kom och jag fick springa och leta efter en nyckel så jag kunde ta mig in i ösregnet så bara njöt jag när jag kom innanför dörren.
Sen kan man ju inte klaga när man får mat och fika och lite grejer med sig hem. Denna gången lingon och bullar :)

Dock lite läskigt ute på vägarna där nu, står en full älg vid ett ställe, han står både på vägen och på åkrarna brevid. Tydligen lägger ägaren av marken ut äpplen på ängen för att locka till sig älgarna men istället vinglar älgen omkring på vägen och märker inte bilar osv. Läskigt att bara vara en halvmeter från han med bilen. Men nu vet jag att Jockes bromsar funkar i alla fall. Usch. Hoppas de skjuter han om några veckor.

Har börjat få problem med att sova. Först trodde jag det var för att det är mycket på jobbet och det var det nog till en början men när jag inte kan sova så ligger jag och tänker på massa annat och det har det blivit nu med. Massa skit som jag egentligen inte behöver bry mig om men ändå tänker på. Tyckte synd om Jocke igår sm fick ligga och lyssna på mitt tjöt när han ville sova, men samtidigt vill han att jag ska prata med honom, gullungen. Ska försöka bli av med mina bryderier. Lite försvinner efter helgen och en del även efter nästa veckas ivägfarande som jag nog är ganska nervös över men ändå inte. Struliga jag är igång igen. Bara att hoppas på det bästa.

Nej nu ska jag snart ställa mig och göra storkok, köttfärssoppa var beställt, mm. Finns på burk men hemlagad är 1000 gånger bättre!


Ha en fin dag vänner.
puss

elgiganten lånar john cleese.

Idag har Elgigantens nya reklamfilm flimrat förbi några gånger. Denna gång har de bytt ut Dogge "cykelnpåköpet" mot John Cleese "fattigpgaskilsmässa".
Nja säger jag, inte så kul reklam direkt, en gammal gubbe som sitter och grämer sig över att hans fru tog allt efter skilsmässan. . då gillar jag nog Dogge mer, eller inte . . känns inte som deras budskap kommer fram sådär jättebra. Reklamen funkar utan flippade figurer, behöver man en tvättmaskin köper man en.



Rolig? Eller bara fånig?

morgonpromenad.

Nu är den gjord, dagens powerwalk skönt, men blåsigt.
Känner tyvärr av en kommande superförkylning, och nej jag har inte grisflunsan! Är så trött på denna hysteri jag har väl avverkat ca 4 av 8 symtom men det gör jag verje höst då jag alltid blir jätteförkyld. Men men, stannar inte hemma från jobbet för det här i alla fall. Feber måste visas innan dess! Usch.

Ska ta tag i ett tvättberg idag.
Och i morse ringde såklart kära Elsa från jobbet och tyckte jag kunde börja tidigare idag och visst varför inte, det blir pengar i min plånbok och det tackar jag inte nej till just nu.

Men först frukost.


btw. winnerbäcks nya album är braaaa!

duktig.

Nu är garderoben lite i ordning igen. Fattar inte att man sparar en massa skit som man ändå aldrig använder eller resåren helt gått ur. Imorgon ska jag tvätta med så jag får fylla på lite mer :)

Tog mig ett riktigt skönt bad med! Helt klart välbehövligt.
Nu blire mys i soffan med älsklingen.

Ha en fin kväll!

höstdagjämning.

O nog f'n slog hösten till just idag, blåsigt, regnigt och lite småkyligt i luften typiskt höstväder.
O inte nog med det så har första omgången höstkläder rullat in från HM i min brevlåda. Synd bara att fina koftan från Ellos kommer ta ett tag innan den dyker upp. . .

Spenderat dagen på jobbet och varit duktig, sorterat papper och haft mig, klapp på axeln. Också fått reda på att hotell är bokat till kursen jag och Inger ska på nästa vecka. Drar till Örebro på måndag eftermiddag och kursar där tis/ons. Ska bli utbildad i brödbak :)

Hade tänkt mig en promenad i eftermiddag men så mörkt på himlen så blir la en regnskur snart. Istället ska jag fixa till mig lite mat och sen rensa i graderoben lite. .. .



-jag är som ny det är ju sjukt att jag har fångat nån som dig du är det bästa som har hänt

massa provsmak och per moberg.

Helgen har varit helt underbar!
I lördags var vi och smakade på tjust tillsammans med mamma. Det hela går ut på att åka runt Tjust (västervik) och kolla in lokala hantverkare. Vi spenderade mesta dels av dagen i Skönero som är en gård med försäljning av egna produkter som korv, pålägg kryddor mm. Där fanns även Per Moberg och lagade mat, coolt :) vi testade så mycket olika saker att man blev proppmätt. Blev eväen att kolla in lite får :) och köpa lite hembakat bröd. Mums.
Sen har det varit mycker kräftfiske denna helg. Blev inte så mycket kräftor men det har varit mysigt. Fint väder, varmt och soligt.















<3


likt en gasell.

nu har jag jobbat klart för denna vecka och även hunnit med en shoppingrunda på stan, som vanligt bläch, men en stycket pilatesboll och skitsnygg adidaströja blev inköpta. plus lite till ;)
nu väntar jag på att sötnos ska ringa, sen är det raka vägen mot sjön och lite kräftfiske.
kanske powernapa en stund . . snark.


vem drog ur proppen?

gratisbio.

Idag har jag gått med i gratisbio.se.
En sajt där man samlar poäng och kan vinna presentkort.
Mycket bra tycker jag :)


det måste va löv.



så det kan bli. kolla även in Roger Pontare klippet i samma anda :)

helt slut.

snark.
btw. blev sthlm.
sova, massa jobb framför mig.
snark.


beslutsångest.

just nu lutar det väldigt mycket åt sthlm, samma helg är det nämligen winnerbäck i linköping.
tyskland kommer bara bli ent båttur fylld av sprit men samtidigt vill jag ju vara med jocke.
:'(
hata!


nu är det höst!

Shit vad disigt det är nu på morgonen. Snart kommer väl frosten också.
Upp och hoppa var det idag, börjar jobba vid elva men måste hinna komma igång tills dess.

Igår fick min beslutsångest lite vatten på sin kvarn. Mamma och jag har länge pratat om att åka till Sthlm och kolla på My fair lady och nu har vi hittat en bussresa som skulle passa. Då kommer J hem och säger att företaget han jobbar på ska ha sitt julbord den helgen, i Tyskland!!
Jag blir knäpp! Och jag måste bestämma mig idag! Hans chef ska få sig en . . .kunde väl fått veckan ut i alla fall.

Nej nu ska jag läsa morgontidningen och sen ställa mig och göra en ordentlig frukost.
Fem timmars jobb väntar och ikväll en promenad med Frida.

Puss

antingen röker du eller inte!

Träffade på en bekant häromdagen som jag inte sett sen vi slutade gymnasiet för cirkus tre år sen. Vi stod och pratade en stund om ditten och datten och helt plötsligt drar hon fram ett ciggpaket ur väskan och tänder på.
Jag frågar lite dumt: vaddå röker du?
Svaret jag får är: nae egentligen feströker jag bara men blev sugen. . .

Hallå!

Funkar det så?
Man kan väl inte svara nekande på en fråga och sen faktiskt medge att man röker?

Måste säga att min åsikt är att om man nån gång röker, vare sig det är på en fest eller i annat sammanhang så är man en rökare. Man kan inte bara feströka. Många säger att de inte  är beroende bara för att de endast röker vid vissa tillfällen.
Men sluta ljug för er själva. Det måste ju vara ett beroende eftersom det upprepas. Vem vet, snart är kanske varje dag en fest?
Så det finns ingen definition feströkare, antingen röker du eller inte!

Surfa in på
sjukvårdsrådgivningen.se och läs om riskerna du utsätter dig för i samband med rökning!

-veckans infoinlägg  ;p


sommaren med göran.

Igår va Jocke och jag på bio, vi räknade ut att sist nån av oss var på bio var minst två år sen.
Ja vi såg i alla fall Sommaren med Göran som är Peter Magnusson och David Helenius filmdebut.
Jag måste säga att de har lyckats, skrattet låg i bakhuvudet hela filmen och den var sådär lagom pinsam så man ibland inte ens ville titta :) den var jättebra. Den första svenska komedin som roat mig på länge!



-jag heter göran
-ja det var ju också fult


"åt fet mat rasade i vikt"

Jag gillar när man få läsa sådant på kvällstidningarnas löp när man står i kön vid Sibylla :) lättade samvetet litegrann i alla fall. Fick bli lite snabbmat idag då jag absolut inte har nån som helst lust att laga mat. Mitt nya liv får väl börja imorgon då :P men har faktiskt tänkt ta en promenix senare i väntan på att hurtigbullen J ska komma hem från hans Österbymo där han sparkat på en boll och några motspelare ;)
Men ska kolla på ett SATC avsnitt till innan jag ger mig ut i det sköna septembervädret!

Just det, var på Tupperware party idag hos mamma. Så nu kan jag snart fylla skåpen med lite fler burkar. Mamma som är VIP värdinna fick också välja på massa fina gåvor och hon valde eller snarare jag valde ;) att hon skulle ta ett kaffeset med thermoskanna, sockerskål, mjölkvisp osv. Så efter jul (julklappen fixad) kan jag göra egna lattes :) kommer väl hända en gång men vore kul och kunna bjuda på lite annorlunda fika :)

Nej dags att svida om till promenix, förhoppningsvis hinns det med en bio ikväll också.


Ta en tur i solen vänner!

fredagsmys.

Ja då var den efterlängtade fredagen här, för många men inte för mig. För mig innebär det en eftermiddag/kväll med storhandlande och griniga helglängtande kunder. Fredag innebär också att imorgon är det lördag och jag är fortfarande inte ledig. Men jag är inte bitter jag tjänar kosing på dessa kvällar :)

Igår lyckades jag med att frosta av min igenfrostade frys, jag rensade min förrådsgarderob så nu kommer jag åt tvättkorgen igen, diskade torkade osv. Hann även med att sova lite (mellan grannens dunkadunka perioder okej spela hög musik men inte så högt), laga en god middag, ta en lång promenad och en lång dusch. Det blev en bra dag!

Som sagt arbete idag och förhoppningsvis en myskväll med älsklingen. Imorgon blir nog en lugn dag + lite jobb och på söndag ska mamma ha plastparty, någon som vill hänga på? Alla är välkomna :)

Ha en fin fredag och njut i helgen!
Kram!

dagens planering.

Behövs det sägas mer. Jag gillar att städa, jag gillar känslan av att det är rent och fint.

Vi får se hur mycket jag orkar, ledig hela dagen så ska försöka sova lite med.

 

 


hittat guld i skogen.

Idag har jag och mamsen plockat 4,5liter lingon och en stor korg med svamp. . .åt mat och lämnade sen mamma åt rensningen, hihi, elakt jag vet men tydligen åkte pappa på't för mamma skulle på möte med RK. Hihi.
Underbart att vara hemma och speciellt i skogen, bara gå och njuta. För idag är det ju varmt också och så där lagom soligt så man slipper kisa ögonen ur sig. Mys.

Har också lyckats på tag på rätt personer på Vimmerby Hälsocentral idag. När jag väl kom dit för att hämta grejerna till salmonellaprovet tittade sköterskan frågande på mig och undrade om jag verkligen kommit rätt, ja svarade jag minst två personer har sagt att jag ska hit. Då kontrar hon med att det finns inga papper i mitt namn. Då kommer en sköterska infarande från en annan avdelningen och hojtar att "ojdå jag glömde helt bort dig jue", så när jag egentligen bara behövt hämta färdiga papper och material så fick jag göra om allt igen, personnummer anledningar osv. Svenska sjukvården säger jag bara. Eller sjukvården i Vimmerby i alla fall, helt hopplöst att hitta rätt och göra rätt. Man får bara konstiga blickar och svar om man frågar nåt man inte förstår. .
Men men, nu har jag min pinne så nu kan jag ta provet och sedan sätta mig på vårdcentralen igen och vänta på att få lämna in provet på labb. . . .Jag säger då det, så mycket stim för lite skit rent ut sagt :)

Nej nu blir det nog lite glass, men bara lite för min mage har börjat reagera på för mycket laktos, crap med, älskar ju glass, får väl börja med sorbet eller nåt, inte samma sak som BJs chokladglass dock :(.
Men what the f. Jag äter nog lite ändå ska bara jobba tre timmar ikväll :)

På tal om jobb fick jag se att jag jobbar med Johanneling på lördag, ända anledningen att de tre timmarna på kvällen är värda något! 

Nej glass och Scrubs. Ses och hörs mina vänner!

husman is tha shit!

Idag blev det stekt strömming, potatismos, rivna morötter och lite romsås till middag. Mycket gott, mycket gott. Men det får nog bli en promenad sen, blir en till affären i alla fall, blev några bitar över som jag tänkt lägga in, inlagd strömming är såå gott.

Satte mig framför tvn och ett SATC avsnitt, saknat.




dadadadada, tsatziki.

broccoligratäng.

Till pastagratängen behövs:

350g frysta broccolibuketter
6dl kokt pasta
150g ädelost
grovmalen svartpeppar
2,5dl Kelda ostsås

Hur mycket beror ju på hur stor ugnsform du har, jag brukar köra på lite känsla.

Så här gör du:

Koka broccolin i en minut och häll av vattnet.
Lägg pasta och broccoli i en smord ugnsform.
Strö över smulad ädelost och svartpeppar.
Häll över såsen.
Gratinera i mitten av ugnen i 20min.

Passar bra att äta bara gratäng men är gott med kassler eller skinka till.
Ett tips är också att strö hackade valnötter när du serverat på tallriken.

Smaklig!


mys.


-kärlek som inte går att beskriva.


tillbaka till vardagen.

Då var första dagen på jobbet avklarad. Det har gått förvånansvärt bra och alla har varit så glada över att se mig ;)
Förutom M som nog missat att jag varit borta och i stort sett slog upp en dörr mitt i nyllet på mig, humöret inte alltid på topp märker jag. . .

När jag kom hem såg jag att de nya grannarna håller på att flytta in. Flyttsläpet kom från Ed så lite nytt blod i staden. Så lyssnar nu på deras skrapande med möbler samtidigt som jag lagar pastagratäng med ädelostsås (recept kommer senare). Har verkligen saknat Sverigemat när vi varit borta. Igår var vi Hos J's mormor och morfar och där bjuds det alltid på nåt och igår mat, kokt potatis med fläsk, lök, sås och rårörda lingon, uj vad jag åt! Helt otroligt att kokt potatis kan vara såå gott!!!

Nej åter till matlagningen och kameraladdning!

Puss på kinden mina fina.

hemma igen.

längre utläggning när huvudvärken lagt sig och kameran laddad.