i huvudet på toyota nr. 55.

Vaknade i morse drog upp rullgardinen och trots min feber sken jag upp . . . varenda körsbärsträd på tomten har slagit ut i blom!

Veckans goda gärning: Kört ved, jag säger bara kört ved. . .

Dagens miss: Jag var ute och sprang igår, utan att veta att jag var sjuk ... men det fick jag sota för idag.

Helgens höjdpunkt: Lördagen, har aldrig varit med om en sån entusiastisk kördag! Det var helt underbart, vilken energi man hade, vilken lust till sång. MUMS!


                                                               
          

mål i sommar: ta mig upp för backen på cykeln.

Soligaste fikan idag men min underbar Strövän...Eller hur var det du sa?
Underbart var det i solen i alla fall, och ja jag hittade hem sen.

Idag kom cykeln fram. Det pumpades och pumpades medan mor min stod och tittade belåtet på eftersom hennes cykel redan var färdig att åkas på.

Vi har fått tillökning! Hur underbara är inte de små liven ...
image15


att det ska vara så svårt att komma på en bra rubrik.

  • Idag tackar jag min kära vän Slangen för en underbar vuxenlunch. Ja det var nog en vanlig lunch tills jag utbrister att "Jag har nog mognat, mentalt", åtföljt av ett gapflabb. Och lite vuxet var det allt att efter maten ta en kopp kaffe med kaka. Det var härligt att ventilera lite. Prata om bra saker, planer och drömmar.
  • Jag älskar att bo på landet! Ja, ibland kanske. Men idag, står i köksfönstret och bara kollar läget så springer en hare förbi i all hast. Nyss var jag ute på promenix och tio meter framför springer ett rådjur över vägen.
  • Jag har tråkigt nog insett att pojkar jag träffat slutar komma till mitt jobb. Eftersom vissa kommer tycka jag gör smygreklam kommer jag inte tala om vart jag jobbar men som ni förstår har jag ett offentligt yrke. Och jag skojar inte. De har slutat komma dit! Så farlig är jag väl inte? Eller? Wow, måste kanske byta jobb. . .
  • Jag ska städa mitt rum, jag ska städa bort allt skräp som inte längre är jag. Men hur ska jag förmå mig att slänga saker? Får börja med vinden. Japp mamma och jag ska röja hela vinden, det är arbete det! Då kanske jag kommer in i slängartagen och bara fortsätter utan att tänka....


jag vill göra gott, jag vill gå dit ingen gått, jag vill leva, jag vill få ordning, jag vill ha DIG! 


melankolifestival.

Av en ren händelse lyssnade jag på Lantz i P4 häromdan och jag tackar Annika för den här texten.

Det är inte konstigt att man är ledsen
det är konstigt att man är glad.
Det är inte konstigt att du till pressen
står svarta rubriker i rad.
Ja det är inte konstigt att på festen
slår whiskeyprofilerna vad
om att det är fan lättare att vara ledsen
än det är att vara glad.
Melankoli, festival,
vi sjunger ut våra kval över det i livets stad
som en glädjekannibal.
Det är inte konstigt att man är ledsen
det är konstigt att man är glad.
Det är inte konstigt att man känner stressen
efter ett dagligt nyhetsbad.
Ja det är inte konstigt att du vet adressen
till veckans sorgestad.
Det är fan lättare att vara ledsen
än det är att vara glad!
Melankoli, festival,
vår Törnrosadal där dansar Katla på bal.
Melankolifestival.
Melankolifestival.

Mitt i prick!


tänkte inte på det.

Stina måste börja lära sig tänka ett steg längre! Ojojoj, en dag kommer det slå över. Totalt.
Stina träffade sin nya Chef idag och hon gjorde det bra.
Stina fikade idag, det var mycket mycket trevligt. 
Stina glömde en telefon ute i regnet idag.
Stina hittade Yrrol - en kolossalt genomtänkt film på tv.
Stina är glad att det slutade regna så hon kunde promenera.

Titta vad jag hittade,
ett litet äckligt vårtecken liksom.jag sjunger för mig själv fastän jag vet att sånt kan kallas ensamhet.

.

Jag ställde mig på balkongen ett slag, kisade mot solen som värmde, kände vinden i håret och några få regndroppar som slog mot kinden.
Det var underbart.
Det är såhär det ska vara.
Fast inte lika ensamt.

stina, med smak av vattenmelon.

vad ska jag säga.

Jo, jag kan säga att det är jättesvårt att gör nåt rätt med lösnaglar. Imorgon åker de av. Om jag inte redan börjar ikväll.
Ja det var ju då den efterlängtade maskeraden igår. Och det blev helt underbart! Mina tjejer som jag inte träffat på såå länge, ah jag vill träffa mer. Och alla hade verkligen gått in för maskerad! Jag har varit med om mycket men den kvällen tar priset än så länge. Jag menar det är inte varje gång man pussar på en människa utklädd till oversized banan, men är man gamla klasskompisar så är man.
Och min fina IcaBöna kom också, som Catwoman fast hon var lite osäker på det valet ... Men det fanns av alla sorter. Hur stor är liksom chansen att det kommer två flugsvampar? Nej kvällen var lyckad och jag kommer ha många fina minnen därifrån. Och för en gångs skull slutade kvällen bra också.

Lite svårare var det dock att gå upp idag, vaknade alldeles för tidigt och kunde inte somna om förrän en halvtimme innan jag var tvungen att ställa mig i duschen. Bara att piggna till och ge sig iväg till kyrkan där kören skulle ha sitt lilla framförande.
Och där, där tog hela dan en ny vändning. Jag som annars brukar somna under predikan blev idag klarvaken och rördes så av det hon sa. Det var som att hon läst mina tankar och visste precis hur jag kände. Jag är inte hypertroende men när hon ställde frågan "Var är Gud?" då kände jag precis så...Var är Gud?...Om Han nu styr över livet, har Han glömt bort mig helt? Eller har Han en mening med mig också men Han måste plåga mig lite först så jag ska kunna uppskatta det sen?
Min kära teologistudernade vän kommer nog undra på mig.
Wow, känner mig übertöntig men ibland får man faktiskt vara sån.

Nej dags och samla tankarna lite och förbereda sig för morgondagen.
nytt ljus, nytt liv, en underbar dag.

här kommer alla känslorna på en och samma gång.

taggad. bortglömd. trött. nervös. glad. rastlös. förvånad. upprymd. hatar. älskar. pirrig. lugn. hysterisk. ful. söt. långhårig. blek. panik. ångest. virrvarr. saknar. längtar. ensam. frågvis. nyfiken. beroende. vill.
vad händer nu då?

vårens första solfräknar.

Stod framför spegeln och där var dom! Solfräknarna, helt underbart, då är vi på rätt väg, mot värmen.
Fick dom tydligen av att sitta och fota min kära vän på hästryggen. Helt galen häst hon har men det ser riktigt roligt ut där hon hoppar fram. Men det var inte helt fel och sitta uppflugen på ett rött staket heller i solen heller. Och kolla på fåret som körde djungelbokenstajl mot brunnen...Kliar störtskönt :)

     

Det mesta klart inför lördag nu med...Det ska bli så otroligt skojigt. Synd bara att några uteblir...
Hoppas jag får ihop min tanke. Jag är en sån som tänker ut saker och sen när jag ska utföra det så blir det inte bra. men som alltid löser jag det i sista minuten. Puh.

Har haft min första drömfria natt på länge. Kan ju ha varit eftersom jag var så otroligt utmattad efter de senaste nätterna av orolig sömn och drömmande. Hoppas de inte kommer tillbaka. Det har varit en pärs.

Min lista inför semestern börjar komma till också...än så länge:
- Söderköping - GLASS! Och kanske en tur till släkten i STHLM när man ändå är på väg.
- Lars Winnerbäck i Gamleby - längtar så.
- En riktigt mysig tjejmiddag med min underbara + en liten fest i trädgården i förhoppningsvis bra väder...
Har tre veckor att fylla...mm...längtar redan.


ny kraft, ny tid, ett oskrivet blad.


     


spindlar.

Ja jag är sjukt äcklad(!) av de små krypen. Jag drar upp benen, varför vet jag inte de kan ju krypa efter, och ropar på mamma som nu är en sådan gullig person att hon inte(!) dödar dem utan istället släpper ut dem i den fria naturen. Och bara den här veckan har fyra små, vad jag tror då, mördarspindlar gett sig i kast med att invadera vardagsrummet. USCH!

Grattis en av våra stora kvällstidningar, idag har ni verkligen satt rekord i nyheter som får en att vilja lägga sig dubbelvikt:
-powernapa i gallerian, ja en ordentlig shoppingtur kanske kräver det... 
-en professor (manlig) har kommit fram till att behå ger unga kvinnor hängbröst, so what? Lev med det! Det finns ju alltid bysthållare att ta till om det skulle hänga ner lite för mycket. Även om det är grundproblemet.
- ännu en professor tycker att en viss trudelutt är lika med tortyr för småbarnsföräldrar och andra. Jo men visst, men är det inte lite föräldrarnas fel också som lärt barnen förknippa trudelutten med glass? Och de stackars pensionärerna får väl stänga av hörapparten eller nåt. Jag undrar vad han är professor i....
-och tydligen kommer inte tomten från Finland utan från Argentina. En lite tomte smyger omkring och skrämmer slag på bybor nånstans i landet...ojojoj.
-och vem bryr sig att Gossip Girls stjärnan gjorde slut via sms? Finns värre sätt. Tro mig!

Detta är vad jag sysslar med nu, läser rubriker. Återigen ringde de och ställde in kören, ännu en tisdagskväll till ingen nytta. Det är svårt att ställa om när man varit så hajpad på att åka. Behöver skingra tankarna. Får väl hjälpa mamma stoppa korv eller nåt, och ja det finns fortfarande folk som gör sånt. Inga lustiga tillsatser här inte.

Imorgon ska jag börja ladda inför lördag, då är det nämligen maskerad som gäller!
Dags att shoppa det sista och börja prova så jag inte står där på lördag helt av mig.

men jag biter och ler tar en ljummen öl och ser samma torra skådespel som på min tv.


Bloggoskuld.

Ja då var den tagen, min bloggoskuld. Nån undrade, varför inte skriva dagbok på papper som alla andra, men jag är inte som alla andra. Och dessutom alla Ni som undrar vad som händer i mitt liv, nu behöver Ni inte ringa jobbiga samtal utan bara knappa in hit.

Bra va?

Ja för då sitter man i stort sett ensam kvar i staden han däruppe nog glömde ta tag i en gång i tiden, mina gullungar har blivit så stora allihop och gjort det helt rätta och tagit en paus från placet.
Synd bara att ni glömde kvar mig :)
Men då hade jag en anledning att stanna kvar, ring och lägenhet och ett jobb. Men nu finns bara jobbet kvar.

På nåt vis önskar jag att jag hade en roll i en amerikansk tonårsfilm signerad Hollywood...Ni vet populär flicka gillar populär pojke, populär pojke dumpar populär flicka, populär flicka gör om töntig pojke för att hämnas, töntig pojke blir kär men populär flicka fattar inte, tills slutet då poulär flicka fått tillbaka populär pojke men ändå inte är nöjd. Hur som helst slutar allt lyckligt och töntig pojke får populär flicka.
Fattar Ni?

Men istället sitter man ensam och tråkar ihjäl för jag orkar inte ta tag i det. Det kan ju bero på att när jag faktiskt tog tag i det så gick det åt pipan. Från uppvaktad till totalt ignorerad. Men jag har fått höra att jag skräms ibland.
Och ja. lite psykiskt instabil är jag nog :)

Jag hoppas mina kära kommer tycka jag gjort en bra deal nu och skaffat blogg, nu kan Ni ta del av mitt liv kära gullungar därute i vida världen. Jag älskar ER allihop, det hoppas jag Ni vet!!


                    det finns ett ord för vad jag lider men jag har glömt det nu.