Fylld franska.
1 hg rökt skinka
2 hårdkokta ägg
5-10 cm purjolök
1½ dl gräddfil
ca ½ dl majonäs
formfranska
smör
Sätt ugnen på 250 grader.
Skiva franskan men bara till hälften ner, franskan ska fortfarande hålla ihop.
hacka skinka, ägg och purjolök och blanda sedan med gräddfil och majonäs.
Fyll skårorna i franskan och bred på smör.
Lägg den fyllda franskan på ett bakplåtspapper på en plåt.
Låt stå i ugnen ca 10-15 minuter tills smöret fått färg.
TIPS!
Enklast är att ta en franska som inte är dagsfärsk. Är den lite seg går det enklare att skära.
Låt franskan ligga på plåten när du skär och fyller den, blir ganska geggigt annars.
Smaklig!
2 hårdkokta ägg
5-10 cm purjolök
1½ dl gräddfil
ca ½ dl majonäs
formfranska
smör
Sätt ugnen på 250 grader.
Skiva franskan men bara till hälften ner, franskan ska fortfarande hålla ihop.
hacka skinka, ägg och purjolök och blanda sedan med gräddfil och majonäs.
Fyll skårorna i franskan och bred på smör.
Lägg den fyllda franskan på ett bakplåtspapper på en plåt.
Låt stå i ugnen ca 10-15 minuter tills smöret fått färg.
TIPS!
Enklast är att ta en franska som inte är dagsfärsk. Är den lite seg går det enklare att skära.
Låt franskan ligga på plåten när du skär och fyller den, blir ganska geggigt annars.
Smaklig!
Kommentarer
Trackback